Barn och mobiltelefoner i skolan

Sedan mobiltelefonerna har kommit har de blivit folks bästa vän och även barnens. Men det är på gott och ont. Inte minst i skolan. Vilka regler gäller egentligen för mobiltelefoner på lektionerna och hur kan du göra så att telefonen inte används för mycket? Och – hur ser du till att ditt barn inte tappar bort den?

På Phonelife kan du hitta fantastiska mobiltillbehör till ditt barns telefon så att hen lätt kan känna igen den i mängden. Det är nämligen som så att allt fler skolor försöker begränsa användandet av mobiltelefoner och lägger dem i mobillådor under lektionstid. På så sätt blir det också enklare att känna igen alla olika mobiler när de kommer tillbaka till sina ägare.

 

Regler om mobiler i skolor

Alla skolor tillämpar sina egna regler för hur ofta och hur mycket och framför allt när elever kan och får använda sina mobiltelefoner i skolan. På rasterna är det normalt inte förbjudet att pilla på knapparna men under lektionstid kan det bli betydligt mer besvärande för både eleverna och lärarna att koncentrera sig. Dock finns det även framsidor med mobilerna.

 

I skolan har mobiltelefonen blivit en omstridd teknologi, störningarna från dem i klassrummet är omvittnade i media. Men forskningen inom området visar att mobiltelefoner i klassrummet inte bara är ett problem. Elever och lärare på gymnasiet använder mobiltelefonerna som verktyg i skolarbetet.

 

Många skolor använder fack eller mobillådor där telefonerna låses in en stund och återhämtas av eleven efteråt. Men då kan det uppstå problem med att man inte känner igen sin egen mobil utan tar någon annans. Därför är det bra att investera i ett uttrycksfullt mobilskal som sticker ut ur mängden. Sätt också gärna barnets namn på det, kanske med tryck eller impregnering.