Därför investerar många unga i bitcoin

Intresset för bitcoin har under många år trendat uppåt. Det är inte minst unga vuxna som har handlat bitcoin. Priset på bitcoin kan svaja rejält vilket öppnar upp för att kunna tjäna pengar på svängningarna.

Bitcoin anses vara ett svar på de omåttliga åtgärder som centralbankerna har tagit på valutor sedan finanskrisen. Bitcoin är den första kryptovalutan som såg dagens ljus och den kontrolleras inte av någon centralbank. Priset på bitcoin styrs av utbud och efterfrågan. När det kommer till bitcoin och investeringar är det viktigt att vara påläst innan du köper kryptovalutan, läs mer på BTCX om du är intresserad av att köpa bitcoin. Bitcoin bygger på blockkedjetekniken och alla transaktioner är möjliga att spåra. Tänk på att köpa bitcoin och andra kryptovalutor av en trovärdig aktör. Det finns många bedragare där ute som vill komma åt dina pengar.

“Varje år utsätts tusentals svenskar för investeringsbedrägerier som rör kryptovalutan bitcoin.” Läs mer här

Högrisktillgångar lockar unga vuxna

Det är många unga vuxna mellan 18-30 år som har fått upp ögonen för bitcoin. Unga personer har dragits till högrisktillgångar och det beror i mångt och mycket på att både börsen och kryptovalutor har gått bra. När du handlar högrisktillgångar som exempelvis vissa aktier eller bitcoin är det alltid viktigt att ha en plan för investeringen. Att veta när du ska sälja är nödvändigt för att inte gripas av panik. Förutom att äga bitcoin som en investering för att tjäna pengar kan de användas som betalmedel. Det är dock begränsat vart du kan handla med bitcoin.