Sälja majblomma: bra för barn

Majblomman är alla barns blomma och i år firar stiftelsen bakom blomman hela 110 år och därför är blommans utseende annorlunda i år mot vad den varit under tidigare år – den vi kan köpa idag är nämligen inte enfärgad utan är istället röd med svarta prickar på.

”Majblomman arbetar med att minska barnfattigdomen i Sverige. Det mesta av pengarna till de bidrag som delas ut samlas in av skolbarn som säljer majblommor. Bidragen delas ut av de lokala Majblommeföreningarna, som finns i hela Sverige och arbetar nära barnen. Majblommans vision är att alla barn ska få vara med i gemenskapen med sina kompisar, i skolan och på fritiden.” läs mer här.

Det finns många sätt en klass kan samla ihop pengar till en klassresa eller något annat skoj. Till exempel kan man, som vi tidigare tipsat om, öppna en butik där man säljer saker eller så kan man genom en förening sälja saker genom att knacka dörr. Men en annan sak som är bra för barnen är att även sälja saker för annan än sin egen räkning och det perfekta valet är att sälja Majblomman – alla intäkter förutom en lite, liten del går till barn över hela Sverige, och den andra lilla, lilla delen går till barnen som säljer blommorna eller till deras klass. Så varför är det bra att sälja dessa då för barnens del? Jo, för att de lär sig vara givmilda och att något så litet som en pappersblomma för tio kronor kan göra riktigt stor nytta. Och därför borde alla landets barn engagera sig i detta, det är bra för att lära sig.

Snygg design i år

Årets design på blomman skiljer sig från den enfärgade varianten vi sett under tidigare år, närmare under 110 år. Anledningen är att man just firar ett jubileum nu och därför får blomman också se lite speciell ut.  Och det är inte vem som helst som har designat blomman – kreatören bakom är ingen mindre än 11-åriga Miranda och enligt henne finns det inget snyggare än en svartprickig blomma med röda kronblad och guldfärgad mittprick!