Skydda ditt barns mobil i skolan

Att låta sitt barn ha med sig mobiltelefon till skolan är något som många funderar kring. Fördelen är självklar – det är ju väldigt bra att du och ditt barn kan kontakta varandra om någonting händer. Det som du behöver tänka på är att mobilen ska hållas säker – men det finns bra metoder att ta till.

Även ett ansvarsfullt barn som har för avsikt att vara försiktigt kan lätt råka tappa eller på annat sätt skada sin telefon under rasten när de leker, springer runt på skolgården, eller klättrar i träd och klätterställningar – så är det bara med barn. Därför är det bäst att skydda telefonen på något sätt – du kan hitta billiga mobilskal hos Techhuset, som ju är en liten investering jämfört med att ersätta hela telefonen om den skulle råka gå sönder.

”Förutom att skydda telefonen från skador som sprucken skärm, skyddar de dessutom från fula repor”

Så skriver Petter Ahrnstedt på MacWorld, och poängterar hur skalen får telefonen att klara sig längre.

Många alternativ

Mobilskalen finns i många olika varianter som passar till olika modeller, så titta efter vilka alternativ som finns och som passar ditt barn bäst – både vad gäller funktion och motiv, som ju kan vara en viktig aspekt när det gäller mobilskal för just barn. Om du har ett barn som ofta kladdar vid lek eller med mat så kan ett skal av silikon vara särskilt bra, då det både skyddar telefonen från skador och underlättar när du ska rengöra den efteråt.