Surfplattor i skolan

Det digitala har verkligen tagit världen med storm, och likaså skolorna och våra barn. Det är nämligen som så att det inte längre fungerar som det gjorde förr i tiden. Papper och penna är inte längre någon självklarhet, utan nu testar man andra alternativ för att  barnen ska lära sig att läsa och skriva på bästa sätt. Ett exempel är hur en skola i Sollentuna, två mil norr om Stockholm, sedan 2013 har erbjudit eleverna surfplattor och datorer i stället för papper och penna. Självklart har åsikterna kring detta varit många, men det verkar som att det går bra. Och det är väl också lika självklart att skolorna ska anpassa sig till hur världen ser ut och utvecklas?

För visst är det väl så att man i framtiden kommer att använda sig av datorer och surfplattor bra mycket mer än papper och penna, så att barnen lär sig denna tekniken direkt är väl bara bra? Det ända som kan vara lite riskabelt med att barn har surfplattor, är väl det faktum att de lätt kan gå sönder och kostar bra mycket mer än bara vanligt papper och penna. Det kan dock föräldrarna jobba på och köpa in sig på tillbehör för surfplattan som skyddar. Exempelvis kan man köpa in prisvärda fodral från Din platta, en webbaffär som säljer tillbehör för surfplattor. Kolla in där om ditt barn ska börja använda dessa digitala ting så att plattan inte går sönder även om den skulle råka falla i backen.

Sen är det självklart också viktigt att man slår ett slag för det faktum att barnen också måste kunna skriva med penna och inte bara digitalt. Men det ena behöver ju egentligen inte utesluta det andra, och så länge båda parter blir inlärda så kommer det mest troligt att bli hur bra som helst.


En av många bra surfplattor som man kan köpa till sitt barn